top of page

Tuesday quote: wat je ook doet, laat jezelf niet in de steek

Ben jij ook vaak geneigd om toch nog even een tandje bij te zetten, terwijl je eigenlijk al best moe bent? Toch nog even met een van je kids ergens heen/die vriendin helpen/voor je ouders koken…vul zelf maar in.

Je voelt misschien al even dat je wat vermoeider bent, wat vaker hoofdpijn of buikpijn hebt maar verder voel je je nog wel oke, dus schenk je er verder geen aandacht aan. Een paar nachten goed slapen zal het wel verhelpen.🌸

Wat nou als je daar eens even wat langer bij stilstaat? Echt even gaat zitten en voelt hoe het werkelijk met je gaat. Hoe lang is dat eigenlijk al, die vermoeidheid? Is het echt pas een paar dagen of meer een paar weken of zelfs maanden, als je eerlijk bent? En hoe is het met je stemming gesteld? Ben je nog steeds je opgewekte zelf of voel je je somberder dan normaal of ben je prikkelbaarder naar je omgeving? En zijn er nog meer dingen die je je nu bewust wordt, omdat je er bij stilstaat?
🌸

Behulpzaamheid, voor anderen klaar staan, is een prachtige eigenschap. Totdat deze ten koste gaat van jezelf. Dan kost het je je gezondheid en dat is niet oke! En waarom zou je dat doen? Niemand heeft daar baat bij, je omgeving niet maar vooral jij niet. De hulp die je geeft voelt meer en meer als een verplichting en doe je niet meer met de juiste intentie. Daarbij is de kans groot dat je fouten maakt doordat je focus vermindert. En wat jezelf betreft: je bent bezig jezelf uit te putten.

🌸

Dus pak elke 1 a 2 weken dat moment voor jezelf en voel hoe het met je gaat. Wees je bewust van de signalen die je lichaam je geeft. Luister en handel er naar. Dan zul je de balans tussen draagkracht en draaglast blijven bewaren.

Laat jezelf niet in de steek!

Comentários


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page