top of page

Tuesday quote: stop thinking, start doing.

Wat maakt dat je soms zo lang nadenkt over een keuze die je wil gaan maken en het keuzemoment maar blijft uitstellen? Dit komt omdat je door er over na te denken het gevoel hebt dat je een hele weloverwogen beslissing neemt. Dat je niet te impulsief iets doet en daar achteraf spijt van krijgt. Want stel je voor.... Dat zou betekenen dat je de verkeerde keuze hebt gemaakt en sommige mensen geven daar zelfs de betekenis 'falen' aan. Wat dan dus tegelijkertijd inhoudt dat deze 'verkeerde' keuze een hele negatieve lading krijgt. En dat kan zorgen voor stressklachten: somberheid, prikkelbaarheid, vermoeidheid, piekeren etc.⁠ Te veel nadenken is dus niet altijd goed. Vaak put je onbewust nog uit herinneringen zodat je niet weer dezelfde fout maakt. Rationaliseer wat je weet over het onderwerp van je keuze en ga daarna vooral voelen. Je hart zegt vaak precies wat bij je past, probeer daar naar te luisteren, dat onderbuikgevoel. En ga dat dan doen. Je zult merken dat je dan meestal precies de keuze maakt die op dat moment goed is voor je. Sta je op dit moment voor een keuze die je lastig vindt en wil je (vrijblijvend) met me sparren? Neem dan contact met me op

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page