top of page

Tuesday quote: Nothing beats a good laugh.


Tuesday-quote De uitdrukking ‘Lachen is gezond’ kennen we allemaal. Maar wisten jullie dat dat ook echt bewezen waar is? Lachen heeft nl. een aantal super gezonde effecten: 1. Het zorgt voor de aanmaak van Oxytocine (het knuffelhormoon), Serotonine en Endorfine. Allemaal hormonen waardoor je je fijn en gelukkig voelt. Een stressverlager dus. 2. Lachen verwijdt de bloedvaten waardoor je bloedcirculatie verbetert. 3. Het zorgt daarnaast voor een toename van witte bloedlichaampjes, die zijn goed voor ons immuunsysteem, dus je weerstand verhoogt 4. Het verlaagt de aanmaak van Cortisol, een hormoon dat vrijkomt bij spanning en stress. Hierdoor ervaar je niet alleen minder stress maar verbetert je concentratie ook. 5. Samen lachen geeft een gevoel van verbondenheid. Allemaal prachtige site-effects van lachen. Lachen werkt ook vaak heel aanstekelijk. Dus omring je met mensen waar je mee kunt lachen en zorg er op die manier voor dat je stress op een natuurlijke manier verlaagd.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page