top of page

Tuesday quote: Als ik mezelf voorbij loop, lach ik wel altijd even vriendelijk.

De laatste jaren gaat het mij wat beter af, maar daarvoor kon ik soms behoorlijk streng zijn voor mezelf. Ik leg(de) de lat vrij hoog en als het dan een keer niet helemaal zo werd als ik had bedacht van tevoren, kon ik me best wel negatief uitlaten over mezelf, in mijn gedachten.

Dat heb ik gelukkig een beetje achter me kunnen laten en dat voelt een stuk beter.

Zelfcompassie….liefdevol zijn naar jezelf.

Weet je hoe belangrijk dat is? In plaats van jezelf op je donder geven dat je het wéér niet op tijd af hebt/niet perfect gedaan hebt, kun je ook denken: ik heb mijn best gedaan, het is niet helemaal gelukt zoals ik het voor ogen had, volgende keer beter of goed is ook goed genoeg.

Dat werkt vele malen beter voor je gevoel van eigenwaarde en bovendien helpt het je om er de volgende keer minder gespannen in te gaan, want je legt de lat wat lager.

Hoe doe je dit nou?

Eén hele goeie tip: Neem dezelfde situatie voor ogen maar bedenk je nu dat het een vriend(in) overkomt. Wat zou jij tegen haar zeggen? Hoe zou je haar bejegenen? Wat zou je doen?

Precies dát zou je dan ook eens tegen jezelf kunnen zeggen.

Voel maar eens van binnen wat dat voor verschil maakt.

Comments


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page