top of page

Puur geluk

'Welke 3 dingen neem jij mee als er brand uitbreekt in huis?', vroeg mijn dochter pas aan mij. 'Jullie', was mijn antwoord. 'Ja hè hè, dat is zo’n standaard antwoord' vond ze. 'Maar wel waar', zei ik. 'Oke, mijn laptop, mijn ID, dat is praktisch en mijn externe harde schijf'. 'Geen fotoalbums?' vroeg ze. 'Nee, de meeste foto’s staan op mijn harde schijf'. 'Ik las laatst', zei ze toen, 'dat iemand een box had, waar ze die dingen in had, die ze mee zou nemen als er brand zou uitbreken, vandaar'.

Ik dacht daar de dagen erna nog af en toe over na. Wat zou ik nou echt niet achter willen laten aan materiële zaken? Eigenlijk niets behalve dat ik foto’s echt waardevol vindt vanwege de herinneringen.

Maar zeg nou eerlijk, staan de mooiste stukjes van je herinneringen niet in je geheugen gegrift, en als je daar aan denkt, gebeurt er dan niet tegelijkertijd van alles met je zintuigen, je gevoel en je gedachten?

Je ziet het voor je, je ruikt de geur, hoort de geluiden, voelt liefde of geluk in je buik en je hart…

Dus wat er gebeurde met mij, na die vraag, was eigenlijk heel leuk; ik ging als vanzelf nadenken over een aantal van mijn mooiste herinneringen, want er zijn er natuurlijk heel veel. En daardoor heb ik weer een aantal mooie momenten herbeleefd.

En ik daag jou uit om de komende dagen aan 3 van je mooiste herinneringen te denken en te genieten van het gevoel dat je daardoor krijgt. Puur geluk!

Wil je meer tips om meer geluksgevoel in plaats van stress te voelen? Neem dan contact met me op of maak een afspraak voor een Gratis Vitaalsessie

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page