top of page

'Check je werkstress'

31 % van het werkgerelateerde verzuim heeft te maken met werkstress. 31%!

Afgelopen week was weer de nationale week van de werkstress. Deze is door minister Asscher in 2014 in het leven geroepen als één van de maatregelen om werkgerelateerde stress bespreekbaar te maken en tegen te gaan.

Uit een onderzoek wat toen gedaan is door het CBS en TNO in samenwerking met het Ministerie SZW bleek dat percentage van 31 %, waarmee ik dit stukje begon. Dat is hoog!!

1 op de 3 mensen die verzuimd van het werk heeft dus werkstress en daardoor psychosociale klachten.

Het is dus heel belangrijk om te zorgen dat er balans is tussen werk en privé, dat de werkdruk niet te groot is en er aan de andere kant ook genoeg uitdaging is en blijft. Kortom; dat werkenden vitaal blijven en ook heel belangrijk; dat dit bespreekbaar is op de werkvloer.

‘Check je werkstress’

Wil je weten hoe het is met jouw werkstress? Op deze pagina van RIVM kun je dat checken.

Ervaar je klachten? Praat erover met collega’s en leidinggevenden. Ben je benieuwd hoe je weer vitaal kunt worden? Je kunt altijd contact opnemen om een afspraak te maken voor een vrijblijvend (kosteloos) intake gesprek.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page